OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Inne på Stortinget med tre

På en fersk måling fra TNS Gallup får Rødt 3,1 prosent og dermed tre mandater på Stortinget.

– Jeg tror flere av de som ønsker et mer solidarisk Norge begynner å få øynene opp for Rødt. Vi er alternativet for dem som syns regjeringa ikke leverer, men som for alt i verden vil unngå at Siv Jensen og Erna Solberg skal styre landet, sier Bjørnar Moxnes, leder i Rødt.

– De rødgrønne gikk til valg på mer rettferdighet, og lovte at det skulle bli mindre forskjeller mellom folk. Så ser vi at toppsjefene i statsselskapene håver inn titalls millioner, uten at regeringa løfter en finger. Men når de som lærer ungene våre å lese og de som tar vare på våre eldre krever en anstendig lønn, da svarer regjeringa at det skal spinkes og spares. Da er det slutt på gavmildheten, som vi så ved lønnsoppgjøret før sommeren, sier Moxnes.

– Jens Stoltenberg nekter lærere, sykepleiere og statsansatte en skikkelig lønn, men gir samtidig sjefene i statseide selskaper en lønnsvekst på 18 prosent. De rikeste har aldri hatt det så godt som under den rødgrønne regjeringa. Jeg tror Rødts klare krav om makslønn på 1,5 millioner kroner og tiltak for å bekjempe fattigdommen appellerer til dem som vil ha et mer rettferdig Norge, sier Moxnes.

Slår an i fagbevegelsen
På en meningsmåling blant medlemmene i fagforbundet UNIO som nylig ble publisert fikk Rødt også tre Stortingsmandater, opp fra to i mars.

– Like mange jobber ufrivillig deltid i omsorgsyrkene som før den rødgrønne regjeringa gikk på, og likelønnssatsinga er det nok få som har sett noe til. Finansfolka er det siste tiårets lønnsvinnere, mens lærerne er lønnstaperne. Et sterkt Rødt er viktig for hele venstresida og fagbevegelsen, og jeg tror mange fagorganiserte satte pris på vår klare støtte til streiken i offentlig sektor, avslutter Moxnes.

For ytterligere kommentar, kontakt Bjørnar Moxnes: 402 26 062.

Pressefoto til fri bruk: https://picasaweb.google.com/101629573710058999276/BjRnarMoxnes